top of page

konsertlokaler

Vinterspill på Lillehammer ønsker å ta i bruk flere ulike lokaler i Lillehammer. I vår andre sesong utvider vi med et nytt konsertlokale ved å ta i bruk Lillehammer Kirke.

Galleri_zink_sw.jpg

Kulturhuset Banken

Kulturhuset Banken har vært Lillehammers storstue siden oppføringen i 1895. Etter oppussingen til OL i -94 har Festsalen vært et av de viktigste og mest brukte konsertlokalene i byen. Festsalen har en scene som egner seg ypperlig til kammermusikk og salen innbyr til intime konsertopplevelser.

 

Nordseter_fjellkirke_bw.jpg

lillehammer kirke

Lillehammer Kirke er en langkirke tegnet av Henrik Thrap-Meyer oppført i 1882. Kirken har lang tradisjon som et viktig konsertlokale og Vinterspill på Lillehammer gleder seg til å ønske publikum velkommen i et strålende kammermusikklokale.

 

Galleri ZINK

Galleri Zink er Innlandets største galleri og holder til i gågata på Sigrid Undsets Plass, midt i hjertet av Lillehammer. Galleriet har årlig omtrent 10 separatutstillinger, i tillegg til store kollektivutstillinger og utstillinger i samarbeid med Norsk Litteraturfestival, Peer Gynt og Dølajazz. Fra og med festivalen i 2023 vil Galleri Zink presentere en egen "Vinterspill-utstilling" og i 2023 vil utstillingen vies kunstnerne Frans og Nico Widerberg

 

Banken_sw.jpg

Nordseter fjellkirke

Nordseter fjellkirke er tegnet av arkitekt Erling Viksjø og ble tatt i bruk i 1964. Den blir i dag drevet av frivillige. I tillegg til jevnlige gudstjenester ønsker de at kirken skal være en kulturkirke. Med en beliggenhet midt i hjertet av Lillehammers skiterreng, egner den seg perfekt for kombinasjonen av friluftsliv og kulturopplevelser.

 

Lillehammer_kirke.jpg
bottom of page